Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Yahşihan Yenişehir Esnafı ile Bir Araya Geldi

  Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ile 2023-2024 Akademik Yılı öncesinde Yahşihan Yenişehir mahallesinde hizmet veren bir grup esnaf ile Rektörlük Senato Salonu’nda bir araya geldi.

  Öğrencilerimizin yanında olan, öğrencilerimize farklı alanlarda hizmet sunan esnaflarımızı Üniversitemizde misafir etmekten memnuniyet duyduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “Sizlerle sohbet etmek, beklentilerinizi dinlemek ve fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldik. Buraya gelen öğrencilerimiz sizlerin evlatları, kardeşleri gibidir. Onlara iyi imkanlar sunmanız ve ihtiyaç durumunda yardımcı olmanız şehrimize değer katacağı gibi bizleri de memnun eder. Üniversite olarak genel itibariyle öğrencilerimizin taleplerini karşıladığımızı söyleyebilirim. Öğrencilerimiz şikayetlerini, isteklerini bizlere, akademik ve idari birim amirlerine kolayca iletebilmektedir. Bizler de bu talepleri dikkate alarak en kısa sürede gerekeni yapmaktayız. Özel bir programım olmadığı sürece de hafta içi 7/24 buradayım. Sizlerin de öğrencilerimize kardeşleriniz gibi davrandığınızın, yakından ilgilendiğinizin bilgisi bizlere ulaşıyor. İlginiz ve samimiyetiniz teşekkür ederim. Kötü niyetli olarak kampüs çevresine gelen, öğrencilerimize maddi ve manevi zarar verebilecek kişilere karşı da öğrencilerimizi yalnız bırakmayacağınıza, genel huzuru koruma gayreti içinde olacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.

  Bütün akademik ve idari birimlerimizle, teknik imkanlarımızla 2023-2024 Akademik Yılı’na hazır olduğumuzu belirten Rektörümüz, “Son 4 yılın içerisinde dikkate değer seviyede akademik personel alımı yapıldı. 600’ün üzerinde yapılan atama ile akademik personel sayımız 1300’e yaklaştı. Üniversitemiz her açıdan hazır bir şekilde öğrencilerini karşılamayı büyük bir heyecanla bekliyor. Bu sene 6800’den fazla yeni öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin 600’den fazlası yeni açılan bölüm ve programlarımıza geldiler. YÖK’ün aldığı kararla kapatılan ikinci öğretimler var ancak kapatılan ikinci öğretimler yerine Üniversitemizde 11 tane bölüm ve program açıldı. Öğrenci sayımızda bir azalma da olmadı. Mekan ve teknik altyapı anlamında da çalışmalarımız oldu. 8.800 m² alan üzerine kurulu Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezimizin inşasını tamamladık. 30 yıldır kullanılan su sistemimizi yeniledik. 2 bin tonluk depomuz varken şimdi 6 bin tonluk depomuz var. Öğrencilerimizin eğitim-öğretim alanında olduğu kadar keyifle vakit geçirebilecekleri rekreasyon ve spor alanları noktasında da ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Bizim “kampüs dışındaki sorunlar, ihtiyaçlar bizi ilgilendirmez” şeklinde bir düşüncemiz yok. Öğrencilerimizin kampüs içindeki ve dışındaki huzuru bizler için olduğu kadar şehrimiz açısından, şehrimizin imajı açısından da önemlidir. Bunu sağlamak için elbirliğiyle hareket etmemiz büyük önem arz ediyor. Geldiğiniz için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

  Konuşmanın ardından esnaflar Rektörümüze, nazik davetleri dolayısıyla teşekkür ettiler. Karşılıklı görüş alışverişi ve soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, esnafların sorularını cevapladı. Toplantı fotoğraf çekimi ile sona erdi.