Delice Meslek Yüksekokulumuz Mezunlarını Uğurladı

Üniversitemiz Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi'nde Delice Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Erat, Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Selvi, Delice Meslek Yüksekokulu Müdürü Nursal Koca ve öğrencilerimiz ile aileleri katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Delice Meslek Yüksekokulu Müdürü Nursal Koca, ''Sayın Genel Sekreterim, değerli akademisyenler, idari personelimiz, sevgili öğrencilerimiz, kıymetli konuklar, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni'ne hoş geldiniz. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 14. Mezuniyet Töreni'mizde sizlerle birlikte olmanın sevincini, heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Saygıdeğer velilerimiz, sizlerden emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı; hep birlikte özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, donanımlı, ülkesini ve insanları seven bireyler olarak, sizlere tekrar emanetinizi teslim etmekten büyük mutluluk ve heyecan duyuyorum. Bundan sonraki hayatlarında tüm girişimlerinde ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Çocuklarınıza olan desteklerinizin ve güvenin devamını temenni ederim.

Delice Meslek Yüksekokulu olarak, bireyin, ailenin ve toplumun  korunmasını, geliştirilmesini hedef edinen, değişime ayak uyduran, mesleki standartlar düzeyinde hizmet veren, eğitim ve araştırmalarda rol ve sorumluluk alarak mesleki kariyerini geliştiren, yaşam boyu öğrenmeyi, gelişmeyi benimsemiş laborant ve veteriner sağlık teknikeri ve sosyal hizmetler meslek elemanı yetiştirmeyi  ilke edindik. Bu hedefe ulaşmada desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğümüze, kaliteli eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesinde öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sunan  ve bütün bunların mükemmel bir şekilde işletilmesinde özverili çalışmalarından dolayı akademik ve idari personelimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. 

Sevgili genç arkadaşlarım iki yıl süren zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamladınız, üniversiteye ilk başladığınız günden bugüne, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Üniversite günleriniz, üniversite anılarına dönüşecektir. Kendinize, ailenize, ülkenize karşı sorumluluğu olan bireyler olarak önemli görevler alacaksınız ve kariyer basamaklarını hızla tırmanacaksınız. Bilim ve teknolojik gelişmeleri izleyecek, o gelişmeleri öğrenerek ülkemize hizmet olarak sunacaksınız. Bilgi ve becerilerinizi kullanırken sabırlı, hoşgörülü, şefkatli, merhametli, dürüst, çalışkan özellikle de insan sevgisi ile dolu, adil iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olacağınıza inancım tamdır. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Sevgili Gençler! Sözlerime son verirken mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor, sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan ailenizi, ülkenizi, üniversitemizi unutmamanızı talep ediyorum. Ülkemizin geleceği siz değerli gençlerimizin bundan sonraki her başarısı gurur kaynağımız olacaktır. Yaşamınızda sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz her zaman; kıymetinizi bilen ve sizin de kıymetlerini bileceğiniz, kalıcı dost, samimi ve dürüst insanlarla kesişsin; şansınız bol, bahtınız ve yolunuz açık olsun. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.'' dedi.

Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Selvi, '' Saygıdeğer Rektör Yardımcım, Değerli Dekanım, değerli müdürlerim, kıymetli öğretim üyesi arkadaşlar, sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli aileleri hepiniz hoş geldiniz. 2023-2024 Akademik Yılı'nın sonunda İnşallah son 2 programımızı da mezun edeceğiz. Sayın Tarım ve Orman Bakanımızın katılımıyla Genel Mezuniyeti'mizi gerçekleştirdik. Özellikle 2 yıllık süreçte laboratuvarlar, atölyeler ve seralarda eğitimimiz çok verimli ve etkin geçti. Önce Allah'a sonra kendinize güvenmeyi şiar edinirseniz, önünüzde hiçbir şey duramaz ve karşınıza çıkacak bütün fırsatları Allah'ın izniyle doğru şekilde değerlendirirsiniz. Velilerimizinde İnşallah bugün olduğu gibi bundan sonraki dönemde de evlatlarının mutluluğunu görmelerini temenni ediyorum. Her zaman evlatlarınızın yanında olacağınızdan eminim. Akademik ve idari personelimize ayrıca teşekkür ediyorum. Bu 2 yıl kolay geçmedi. Birçok zorluğu ve engeli aşarak öğrencilerimizi belirli noktaya getirmekle geçti. Mezun olacak öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Sınava girecek ve fakülteye atılacak öğrencilerimiz var. Onlarada başarılar diliyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Program Delice Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz için hazırlanan kolaj sergisi gösterimiyle devam etti.

Kolaj sergisinin ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Delice Meslek Yüksekokul Birincilik ödülünü almaya hak kazanan Esra Güzel'e plaket verdi.

Delice Meslek Yüksekokul Müdürü Nursal Koca, Delice Meslek Yüksekokul ikincisi Sude Minanur Köybaşı'na plaket verdi.

Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Selvi, Delice Meslek Yüksekokulu Üçüncüsü Ömer Yayvan'a plaket verdi.

Mezuniyet töreni Delice Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin diplomalarını alması ve kep atılmasıyla sona erdi