Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 17 Ekim 2024 tarihinde okulumuz öğrencilerine yönelik bilgilendirme eğitimi düzenledi. Eğitimi veren polis memuru Cem GÖKGÖZ, öğrencilere dikkat etmeleri gereken hususlar ve olası durumlara karşı nasıl korunabilecekleri hakkında bilgi verdi.

Eğitimde, öğrencilerin bulundukları ortamlarda dikkatli olmaları, tanımadıkları kişilerden ilaç ya da benzeri maddeleri almamaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, uyuşturucuyla mücadelede vatandaş desteğinin önemine dikkat çekilerek, "UYUMA" uygulaması tanıtıldı. Bu uygulama sayesinde, bireyler sokakta ya da bulundukları ortamlarda kimliklerini gizli tutarak tek tuşla ihbarda bulunabiliyor ve polis ile vatandaş işbirliği sağlanabiliyor.

Eğitimin sonunda, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, her zaman öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, istedikleri zaman emniyet müdürlüğünü ziyaret edebileceklerini ifade etti.